Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Ποιός μωρό μου ποιός..

Στην ΕΤ3 είχε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο “Ποιός πλήρωσε τον Τρότσκι”.
Ήταν μία κάκιστη παμπάλαια παραγωγή που με έβαλε σε δίλημμα εάν θα ήταν πιο δημιουργικό να το δω η να πλύνω τα πιάτα.
Το φιλμ ήταν ένα σύνολο από αρνητικά σχόλια και άχρηστες ή ψεύτικες λεπτομέριες για τον Τρότσκυ (μέχρι και μασώνο τον είπαν) τα οποία (δεν) συνδέονταν υποδειγματικά αφήνοντας τον μέσο μικροαστό παχύσαρκο Αμερικάνο τηλεθεατή με την εντύπωση ότι οι κομμουνιστές είναι κάτι ανάμεσα σε μασώνους και σατανιστές.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Ακολουθούν σημαντικά αποκρυπτογραφημένα ντοκουμέντα που συγκλόνισαν τον κόσμο και διαμόρφωσαν την ιστορία του 20ου αιώνα.

1.“Ο Λέων Τρότσκυ δεν έδινε ποτέ περπουάρ γιατί όπως έλεγε δεν ήθελε να προσβάλει τους σερβιτόρους, κάτι που έκανε τους σερβιτόρους έξαλλους και δεν ήταν λίγες οι φορές που είχαμε ατυχήματα με καυτές σούπες (kinky!)

2.Όταν έγινε η επανάσταση (πραξικόπημα για την αφήγηση)ο ιδιοκτήτης του καφενείου που σύχναζε ο Τρότσκυ (γιατί ήταν και αργόσχολος) είπε: “Αυτός ο άνθρωπος έκανε επανάσταση στην Ρωσία και μου χρωστάει ακόμα τον καφέ του”

3.Όταν έφυγε από την Νέα Υόρκη (όπου κατά το ντοκυμαντέρ συντηρούταν από τους μεγάλους τραπεζίτες και τους σοσιαλιστές) δεν ξεπλήρωσε τα έπιπλα που είχε αγοράσει.

4.Τα παιδιά του πήγαιναν στο ίδιο σχολείο με τον Κερένσκυ
Μετά από αυτές και άλλες λεπτομέριες που μας δίνουν μία πλήρη επιστημονική περιγραγή της προσωπικότητας που άκουγε στο όνομα Λέων Μπρόνσταιν, έρχεται η στιγμή που οι δύο μεγάλοι επαναστάτες (Λένιν και Τρότσκυ) συναντιούνται μετά από 12 χρόνια και ο αφηγητής μας λέει με στόμφο : “Οι δύο άντρες που 12 χρόνια τώρα αντάλλαζαν χυδαίους χαρακτηρισμούς με ελαφρότερους αυτούς του υποκριτή και της πολιτικής πόρνης, πλέον με την συμβολή του Kamenev (σε προφορά σοβιετικού κυριούλη) συνεργάζονται στενά”
Και σε εκείνο το σημείο εμφανίζεται μία ξένη αχώνευτη “ιστορικός” (σαν την Ρεπούση ήταν) και επικυρώνει με επιστημονική βαρύτητα την σχέση των δύο αντρών: “Είναι εμφανές ότι τα έκαναν όλα για τα λεφτά, αυτό τους ένωσε”
Και εκεί που λες ότι με αυτή την φράση έδεσε το γλυκό και η ΕΤ μετά το ευχάριστο αντικομμουνιστικό διάλειμμα θα ξαναπροβάλει τηλεμάρκετιγκ το ντοκιμαντέρ συνεχίζει ακάθεκτο και ξεθάβει έναν ξέμπαρκο πολύτεκνο!! που στο επίθετο λέγεται Τρότσκυ (καμία σχέση με τον Λέον)
Και αφού ο καρπερός μας φίλος συστήνει στον φακό της κάμερας τα 5 του παιδιά τονίζοντας το επίθετο Τρότσκυ στο καθένα από αυτά (πχ από εδώ η μαμά μου Ελένη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, η αδερφή μου Άννα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ κτλ), δηλώνει με συγκινιτική ανιδιοτέλεια:

“Δεν με πειράζει που ο Λέον Μπρόνσταιν πήρε το οικογενειακό μας όνομα. Με πειράζει που πήρε στον θάνατο 12 εκατομμύρια Ρώσων συμπατριωτών μας για να πετύχει τους βρώμικους σκοπούς του.”
Και λέω σύντροφε στα ψώνια πως με τέτοια φτηνή προπαγάνδα λίγα καταφέρνουν

Έλα όμως που μετά από 2 ώρες ακούγοντας για σκάνδαλα, μυστικές συμφωνίες και πολέμους έπιασα τον εαυτό μου να σκέφτεται ότι δεν είναι ανάγκη να ασχοληθώ με την πολιτική, δηλαδή με ένα “παιχνίδι” που καθορίζει εκατομμύρια ζωές.
Αφενός και εγώ “είμαι μικρός πολύ μικρός για να ταλλάξω” και αφετέρου με μια λάθος κίνηση μπορεί να συνεναίσεις στην αφέραιση χιλιάδων ζωών...είμαι άλλωστε ένας απλός άνθρωπος, όχι ο Θεός.
Και εκεί που έχου ακολουθήσει έναν από τους δρόμους που η κυρίαρχη ιδεολογία προωθεί ως ανάχωμα (γειτονικό του ΣΥΡΙΖΑ) και έχω απογοητευτεί, αλλάζω κανάλι και πέφτω πάνω στα Παρατράγουδα και βλέπω τον πόνο να πουλιέται με το κιλό στον παχύσακρο Έλληνα, βλέπω την εξαθλιώση στην οποία μας οδήγησε...αυτό που οι.... μασώνοι ανέτρεψαν στην Ρωσία.
Βλέπω έναν κόσμο που “ή θα γίνεις νταβατζής η θα γίνεις πουτάνα” με πολλούς να μην έχουν περιθώρια επιλογής...

Σε εκείνο το σημείο όμως σηκώνεσαι και αναγνωρίζεις την υποκρισία των αστών και ανυπομονείς να έρθει η μέρα που θα τους χαλάσεις το μαγαζάκι και θα κάψεις την χάρτινη τίγρη και το ΑΤ της γειτονιάς...

3 σχόλια:

  1. Με γεια το blog. Θα το στηριξω με χαφιεδισμο, κομπλεξ και καθολου εποικοδομητικη κριτικη (που σημαινει οτι θα το προτεινω σε φιλους και γνωστους). Ισως και να μην μας ενδιαφερει αυτο, αλλα τα γραπτα δεν εχουν δυναμη απο μονα τους αν δεν τα διαβαζουν καποιοι.

    Ωραιο κειμενο by the way.... Αν και δεν διορθωσες την τελευταια φραση που γκρεμιζει οτι εχτισες σε ολες τις προηγουμενες.... Αλλα ισως και να εχεις δικιο. Στο κατω κατω, για ενα καμενο ΑΤ γειτονιας δε ζουμε ολοι? Γραφε γραφε ΓΡΑΦΕΕΕΕ!!!

    Συνονοματος (του συνονοματου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειδικά η σειρά με τις συναινέσεις και την αφαίρεση που δεν σταύρωσες ούτε κατά τύχη ένα φωνητικό [ε] με συγκλόνισε.
    Και μετά ήρθε το γκρέμισμα που λέει κι ο συνονόματος, πιο οδυνηρό κι από αυτό του τείχους.
    Αλλά έτσι είναι, άμα δε μπορούν να σου ασκήσουν κριτική με πολιτικούς όρους το ρίχνουν στο περιτύλιγμα και την ορθογραφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εισαι κακος Συνονοματε. Ο κοντοχοντρος φιλος μας εχει και πολιτικο λογο και κριτηριο και ενστικτο (ακομα δεν εχω βρει καταλληλα επιχειρηματα για να στηριξω το ποσο σημαντικο ειναι να εχεις ενστικτο). Απο ορθογραφια ειναι που δεν τα παει καλα. Δεν ειδες εκει που λεει "καταχωρηση σχολιου" το βαρβαρισμο? Ακου με "γιωτα" η "καταχωρηση"...... Αισχος! Και περιμενεις να πας μπροστα ετσι? Αν και μπορει να λεω βλακειες ως ασχετος με τα μπλογκς και να μην ευθυνεσαι εσυ γι αυτο.

    Μονο στην τελικη πασα μας τα χαλας λιγο. Γιατι κατα τα αλλα και καλη κυκλοφορια της μπαλας εχεις και ποιοτικο ροστερ και φιλοδοξιες και κοσμο που σε στηριζει.

    Περιμενουμε ωσαν ορνια διψασμενα για αιμα το νεο σου πονημα.

    Συνονοματος (του συνονοματου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

το σχόλιό σας θα ελεγχθεί από συντονιστικό γ.σ (γραφειοκρατικών συνελεύσεων). Όπερ σημαίνει ότι θα είναι αιρετό κι ανακλητό ανά πάσα στιγμή και θα πρέπει να λογοδοτεί στο συγγραφέα, τους αναγνώστες του και σε τελική μόνο ανάλυση στο διαχειριστή του ιστολογίου...