Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΕΚΟΦ-ΕΑΑΚ

Ε ναι λοιπόν, το παραδέχομαι. Είμαι ένας εαακίτης νοσταλγός της ΕΚΟΦ που "αξιοποιώ ρουσφετολογικό μηχανισμό που διαπλέκεται με καθηγητές για να εκβιάζω σπουδαστές. Επιπλέον θέλω οι εκλογές να είναι μια απλή καταγραφή.
Βέβαια, κινούμαι πάντα στην λογική του ρεαλισμού και του εφικτού αφήνοντας άθικτη την πλουτοκρατία. Χαίρομαι να μου κλείνει το μάτι ο Παναγόπουλος και θεωρώ ακραίες τις απεργιακές περιφρουρήσεις.
Εάν θέλετε να τα ακούσετε όλα αυτά από μία υπεύθυνη φωνή δεν έχετε παρά να μπείτε εδώ
.

Ήταν μία συνέλευση μετά τον φετινό Δεκέμβρη όπου για ακόμα μία φορά οι κνίτες της σχολής είχαν ακροβολιστεί και μου επιτίθονταν σε dolby surround κάνοντας απανωτές και παράλληλες ερωταπαντήσεις πάνω στην τοποθέτησή μου.
Και εκεί που νόμιζα ότι το μαρτύριό μου τελείωσε, πετάγεται η Κνίτισα και μου λέει. "Λες ότι ο πρύτανης είναι το μακρύ χέρι της αστικής εξουσίας, όμως εσύ και το ΝΑΡ (σημείωση: για τους κνίτες είμαι ντε φάκτο στο ναρ από το 1ο έτος, χωρίς να έχουν μπει στον κόπο να με ρωτήσουν σχετικά) ήσασταν αυτοί που πήγαν στο νοσοκομείο στην Αθήνα όταν χτύπησε (σσ της ΑΣΟΕΕ) και του δώσατε λουλούδια. Τι έχεις να πεις για αυτό?

Και αφού επιστράτευσα όλη μου την ειρωνία για να απαντήσω σε αυτήν την βαθιά πολιτική (σχεδόν μαρξιστική) ερώτηση, έρχεται μία απανωτή από το ίδιο στέλεχος της κνε που πραγματικά με έκανε να νιώσω βαθιά μέσα μου την προδοτική μας στάση.
"Μιλάς τώρα για περιφρούρηση, όμως εσύ ήσουν που κάλεσες συγκέντρωση στο ίδιο μέρος με την αναρχία και συγκεκριμένα ακόμα ακόμα και με την ΑΚ" (
Ιησούς Χριστός νικάει και όλα τα κΑΚά σκορπάει)
Απάντηση: Είναι αλήθεια τόσο μακριά οι εποχές όπου ο λαός ενωνόταν στον δρόμο προκειμένου να πολεμήσει τον κοινό εχθρό? Είναι τόσο μακρινές οι εποχές όπου ο Λένιν έλεγε (σε αυτό το σημείο έχεις πιάσει τους Κνίτες στο αδύνατό τους σημείο) ότι με τους αναρχικούς είμαστε ίδιοι κατά 99 τοις εκατό? Το θέμα είναι ότι εσύ πρέπει να απολογηθείς συναδέλφισα που από αυτόν τον αγώνα ήσασταν απόντες και τον καταγγείλατε κιόλας. Άλλωστε ο Λέννιν δεν είχε πει ότι οι κομμουνιστές πρέπει να παρεμβαίνουν ακόμα και σε αντικαπνιστικές λέσχες? (Πετώντας ένα δεύτερο τσιτάτο του Λέννιν ακούγεται από τους Κνίτες ένα ΑΑΑΑΑΑ έκπληξης και θαυμασμού).
Και μπροστά σε όλα αυτά λες "ρε πούστη μου δεν είναι δυνατόν , οι Κνίτες της σχολής μου παιδαγωγούνται έτσι και όχι ολόκληρη η ΚΝΕ.
Εν συνεχεία όμως διαβάζεις το παραπάνω άρθρο του Ρίζο και σκέφτεσαι ότι είναι τέτοια η φτώχεια που ακόμα και στα πιο ικανά στελέχη, τα επιχειρήματα εξαντλούνται σε συνδικαλιστικό επίπεδο χωρίς να αγγίζουν στο ελάχιστο την ουσία και αδυνατώντας να τονίσουν κάποιες από τις (υπαρκτές όντως )αντιφάσεις του μορφώματος των ΕΑΑΚ.
Έτσι ο εκάστοτε γράφων-ομιλών προσάπτει κάτι στον ΣΥΡΙΖΑ, ή στην ΔΑΣΠ και παραφράζει αυτά που είπε πρωτύτερα προκειμένου να κολλάν και στα εαακ, χωρίς ποτέ όμως μία περαιτέρω ανάλυση.


ΥΓ Μπράβο στο μέτωπο αγώνα σπουδαστών που κατάφερε να πετύχει ένα τέτοιο βάθεμα στο μέτωπο, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, που οι επιτροπές αγώνα ήρθαν σε συμφωνία για το ποιά παράταξη θα υποστηρίξουν στην φοιτητικές εκλογές.

8 σχόλια:

  1. Καλα εκανες και το ανεβασες. Μια δυο παρατηρησεις μονο:

    Θα εχεις καταλαβει τρια χρονια τωρα, οτι το επιπεδο αντιπαραθεσης στα αμφιθεατρα δεν ειναι και το ανωτερο δυνατο. Αν σου πω τι εχουν ακουσει τα αυτακια μου χρονια τωρα (και δεν εννοω μονο απο δαπιτοπασπιτες) θα φριξεις.

    Οι αφορισμοι του Ριζοσπαστη ειναι η τακτικη της τελευταιας στιγμης σε ενα κειμενο μιας σελιδας. Προσωπικα δε συμφωνω με τετοιους χαρακτηρισμους, ομως και ο Ριζοσπαστης και η ΚΝΕ εχουν κανει σοβαρες αναλυσεις για το εξωκοινοβουλιο. Εχουν κι αυτες αφορισμους? Ναι δυστυχως, αλλα ειναι συμπερασματα τα οποια δεν βγαινουν εν ειδει ετεροπροσδιορισμου και με σκεπτικο "πως θα γινει να το φτιαξουμε το γ.... το μετωπο κι ας παει να κουρευεται το σαφες πλαισιο παλης".

    Και το κυριοτερο: Με τους αναρχικους δεν εχουμε κοινο εχθρο. Εχθρος των αναρχικων ειναι οι μπατσοι, οι δημοσιογραφοι και οι πολιτικοι. Κι οταν το φερουν αυτο μια γυρα στο κεφαλι τους, εχθρος τους πλεον ειναι το "κρατος". Ετσι γενικα κι αοριστα. Εχθρος των κομμουνιστων ομως ειναι το Κεφαλαιο. Κι αυτο δεν ειναι αμελητεα διαφορα. Απο αυτη πηγαζουν ολες οι υπολοιπες που εχουν σχεση και με τη διαπαιδαγωγηση και με τη δραση.

    Τα τσιτατα ειναι για εντυπωσιασμο. Και η διαρκης επικκληση στην αυθεντια εμενα προσωπικα μου χτυπαει μερικες φορες ασχημα στ' αυτια. Δες αυτο που σου ειπα πριν για το επιπεδο αντιπαραθεσης στα αμφιθεατρα. Και σε οτι εχει πει ο Λενιν, πιθανοτατα θα βρεις καποια αλλη στιγμη να λεει και το αντιθετο ακομα (ειδικα για τους αναρχικους), τοσο αλεπου της τακτικης ηταν.

    Αλλα αν επιμενεις, να σου πω το εξης: Ο ανθρωπος και ο χιμπατζης εχουν κατα 99% το ιδιο DNA. Δες ομως γυρω σου τι κανει αυτη η διαφορα του 1%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν νομίζω ότι μπορεί να τεθεί έτσι, ότι εχθρός μας είναι το κεφάλαιο και σε αυτό απέχουμε από τους καβλ... αναρχικούς. Εχθρός μας είναι και το σημερινό κράτος που προασπίζει βεβαίως βεβαίως τα συμφέροντα του κεφαλαίου και επομένως, προκειμένου να μπορέσουμε να υπερβούμε την κεφαλαιοκρατία, πρέπει να τσακίσουμε την σημερινή κρατική μηχανή μαζί με το κεφάλαιο.

    Εάν ανατρέξεις σε γραπτά του Μαρξ και άλλων παλαιοκομμουνιστών (καλό ε?) θα δεις ότι φραστικά στοχοποιείται πολλές φορές το κράτος ενώ στην σημερινή αριστερά, λόγω και των ιδιαιτεροτήτων του 20ου αιώνα και του πως άλλαξε η αριστερά σε αυτόν, το κράτος δεν φαίνεται να αποτελεί στόχο...ίσως επειδή μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και αυτό για να αλλάξουμε τον κόσμο...


    Είναι εν τέλει μία αριστερά που ενσωμάτωσε την ήττα του 20ου αιώνα, ή μία αριστερά που διδάχθηκε από τις χαμένες επαναστάσεις του 20ου αιώνα και πάει να βάλει μεταβατικά στάδια?

    Σκόρπιες σκέψεις είναι όλα αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φιλε χ., στο πιο προσφατο φυλλο της Ανασυνταξης υπαρχει κειμενο σχετικα με το κατα ποσο τα εαακ ειναι η συγχρονη εκοφ και τι εξυπηρετει αυτη η λογικη της κνε.
    σχετικα εδω:
    http://anasintaxi.blogspot.com/2010/05/blog-post_22.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λόγω του ότι δεν βρίσκομαι Αθήνα δεν μπορώ να έχω πλήρη εικόνα, αλλά εσείς δεν συμμετέχετε στα σχήματα της ΕΑΑΚ ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμείς πάντως συμμετέχουμε. Και βρισκόμαστε σε πλήρη αντίθεση με τη σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του χρουστσωφικού "Κ"ΚΕ και κάθε έννοια υπαρκτού σοσιαλισμού στον εικοστό αιώνα.

    1990-2010 και βάλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O λαος σου απαιτει καινουριο ποστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

το σχόλιό σας θα ελεγχθεί από συντονιστικό γ.σ (γραφειοκρατικών συνελεύσεων). Όπερ σημαίνει ότι θα είναι αιρετό κι ανακλητό ανά πάσα στιγμή και θα πρέπει να λογοδοτεί στο συγγραφέα, τους αναγνώστες του και σε τελική μόνο ανάλυση στο διαχειριστή του ιστολογίου...