Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ο Οπορτουνισμός είναι η νιότη του κόσμου. Η ΚΟΕ η οργάνωση μας.




Με αφορμή την τοποθέτηση ΚΟΕ στους αγανακτισμένους που θέλει η πορεία να μην ενωθεί με τα σωματεία της Καμάρας, αλλά να πάει μόνη της στο πρώην Υπουργείο , θέση που υποστηρίζουν τα πιο συντηρητικά και αντικομματικά κομμάτια της συνέλευσης, είπαμε να θυμηθούμε στιγμές γέλιου και προβληματισμού που μας έχει χαρίσει η Μαοική οργάνωση που έχει μπερδέψει την τακτική ευελιξία με τον χυδαίο τυχοδιωκτισμό.
Καμαρώστε τους μέσω ενός πρόχειρου top 5


5.
Όμορφη αντιιμπεριαλιστική κοκκινόμαυρη καλτ αφίσα


4.
Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους τώρα ρε μουνιά, αλλιώς θα βάλουμε τον Αλέκο να τα βρει με τον Αλέξη και από κοινού να ζητούν εκλογές, ή θα στείλουμε την ΕΛΕ να σας γαμήσει

3.
Ο Στάλιν ζει και σπέρνει αυταπάτες... Μπορεί ολόκληρη η Ευρωζώνη και ο καπιταλιστικός κόσμος να ήταν στραμμένος σε εκείνη την ψηφοφορία για το μνημόνιο, μπορεί η ΚΥΠ να έκανε δουλειά (κατά τις δηλώσεις του καρατζαμπλιαχ) ώστε να μην αποχωρήσουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά ο Ελληνικός λαός συσπειρωμένος γύρω από την ΚΟΕ δίνει την απάντησή του με αυτή την τρίχρωμη αφίσα που θα μείνει στην ιστορία.


2.
Μα ποιοί είναι αυτοί οι πλούσιοι ρε παιδιά? Και πως να πληρώσουν?- Κυβέρνηση λαού είναι η κυβέρνηση πριν το Μνημόνιο, ή μία κυβέρνηση aristerovima.gr φάση.?


1.
Το νούμερο ένα δεν έχει να κάνει με κάποια αφίσα που έβγαλε η συμπαθής αντινεοφιλελεύθερη οργάνωση που δέχεται ως κοινοβουλευτικό της εκπρόσωπο τον Αλέξη Τσίπρα και δεν τα βροντάει να φύγει.
Το νούμερο ένα αφορά μία απάντηση που μου είχε δώσε ένας σύντροφος ΚΟΕτζής όταν σαν πρωτοετής και εγώ ρωτούσα για να μάθω. Μια απάντηση που με έχει στοιχειώσει από τότε, που δεν με αφήνει να κοιμηθώ και όταν είμαι στεναχωρημένος από κάποια χαμένη συνέλευση, έρχεται σαν γλυκιά ανάμνηση στο μυαλό και με παρασέρνει σε άλλες σκέψεις πιο ευχάριστες.

Κοντόχοντρος πρωτοετής
-Για πες ρε σύντροφε τώρα που μιλήσαμε για το Νεπάλ, με το άλλο αντάρτικο το FARC στην Κολομβία, τι παίζει?
-Για αυτούς ως ΚΟΕ έχουμε πολύ συγκροτημένη ανάλυση, τους θεωρούμε ρεφορμιστές.

Κοίτα να δεις τα παιδιά που κατεβαίνουν με τον Αλαβάνο και ζητούν επαναδιαπραγμάτευση χρέους, θεωρούν ρεφορμιστές κάτι τύπους που πολεμούν 60 χρόνια μες στην ζούγκλα για μια άλλη κοινωνία.
-

6 σχόλια:

  1. Tous ta epsala kai edw http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=199737#199737 kai fisika oute mia apantisi apo KOE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως την εποχή που βγήκε η αφίσα της ΚΟΕ με την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, το ΠΡΙΝ έλεγε για στάση πληρωμών και επαναδιαπραγμάτευση του χρέους από καλύτερες θέσεις, ο ΣΥΝ δεν έλεγε τίποτα, το ΚΚΕ έλεγε ότι η «λαϊκή εξουσία» θα διαπραγματευτεί το ύψος του χρέους (!), το ΣΕΚ έκανε έκκληση στους αστούς να παγώσουν το χρέος και να κρατικοποιήσουν τις τράπεζες κτλ

    Α.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α.Π. απ το Ανεξαρτητοι Πρατηριουχοι? ποτε ακριβως ελεγε το πριν επαναδιαπραγματευση? φυλλο? ημερομηνια? μη λεμε οτι θελουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανεξάρτητος Πρατηριούχος22 Ιουνίου 2011 στις 11:48 μ.μ.

    Νομίζω είπα.. Απρίλιο, Μάιο 2010

    Ψάξε και θα δεις ότι και ο Χάγιος π.χ αυτό έλεγε.. Η ΑΡΑΝ της οποίας είμαι μέλος δεν έλεγε τίποτα σχεδόν για το χρέος. Το ΣΕΚ μιλούσε για σταση/πάγωμα πληρωμών, αλλά όχι ακριβώς για διαγραφή του χρέους στην αρχή.

    Το ΠΡΙΝ το αγοράζω αλλά δεν κρατάω αρχείο. Πρόχειρα μπορώ να βρω αυτό (έχει διασωθεί από την "κομ"επ του "κ"κε): «Από αυτή τη σκοπιά μπορεί να γίνει λαϊκά κατανοητό και πολιτικά αποτελεσματικό το αίτημα για παύση πληρωμών του χρέους, επαναδιαπραγμάτευση από καλύτερες θέσεις στην προοπτική της διαγραφής του. [...]»
    Κώστας Μάρκου, εφημερίδα «Πριν», 23 Μάη 2010.

    Αυτό που λέει ο Μάρκου εδώ, είναι αυτό που πάνω κάτω λέει το Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΝ (καθαρά) και το Μέτωπο του Αλαβάνου (στο περίπου)..

    Η κριτική μπορεί να είναι και σωστή, αλλά ας δούμε την καμπούρα μας πρώτα..

    ΥΓ. Υπάρχει και άρθρο του Μπιτσάκη σε ένα από τα πρώτα τεύχη του "Δρόμου" που λέει για.. αναδιάρθρωση του χρέους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. βρε βρε δε μου χες πει πως ειχες μπλογκ... μη ρωτησεις πως σε καταλαβα, εχω παντου κατασκοπους. Μπραβο που μαζεψες τις καλτ αφισες της κοε του τελευταιου διαστηματος. Εγω την αγαπαω πολυ την κοε. Οποιον βλεπω που μου βγαζει μια αντιπαθεια νομιζω πως ειναι κοετζης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

το σχόλιό σας θα ελεγχθεί από συντονιστικό γ.σ (γραφειοκρατικών συνελεύσεων). Όπερ σημαίνει ότι θα είναι αιρετό κι ανακλητό ανά πάσα στιγμή και θα πρέπει να λογοδοτεί στο συγγραφέα, τους αναγνώστες του και σε τελική μόνο ανάλυση στο διαχειριστή του ιστολογίου...