Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

"Καταδικάζουμε το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και όσους συνεργάζονται μαζί του εκτός από το ΑΚΕΛ"

Κυριακή σήμερα και μετά από ένα 12ωρο διάβασμα και έναν τρίωρο ύπνο (oops! ανάποδα τα είπα), σκέφτηκα να κάνω ένα διάλειμμα, έβαλα την βερμουδίτσα μου που κατέβασα απτο πατάρι και πήγα μέχρι το κοντινό περίπτερο να πάρω Κόντρα, Πριν και Κ. Ριζοσπάστη. Γυρνώντας σπίτι θα διαβάσω και τον Ιό της Κυριακής ,αλλά από το ίντερνετ (αυτή η ΠΑΣΟΚοφυλλάδα στο σπίτι μου δεν μπαίνει)

Θα μου πεις, εδώ μπαίνουν τα διαφημιστικά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη και η ΠΑΣΟΚΟτυπία σε πείραξε? Άλλωστε εκεί μπορείς να δεις και "ριζοσπαστικά" αιτήματα περί στάσης πληρωμών κτλ κτλ.

Στα 2 περίπτερα της γειτονιάς δεν είχε Κόντρα (ύποπτο, την προηγούμενη είχε και στα 2) και έτσι έπεσε στα ΄χέρια μου ένας “Δρόμος” ξέρετε μία εφημερίδα οοοολης της αριστεράς που τυπώνεται σε μία νεόκτιστη πολυκατοικία προιόν βουλευτικής αποζημίωσης (ω ρε γλέντια μετά την έξοδο των ανανεωτικών, θα μοιράζεται καλύτερα και η βουλευτική αποζημίωση ολόκληρα μαοϊκά τετράγωνα θα οικοδομηθούν στην Αθήνα...)
Τέλος πάντων, ας αφήσουμε τους οπορτουνιστές και ας περάσουμε στην συνεπή δύναμη του ΚΚΕ. Μόλις είδα ότι στον σημερινό “Ρίζο” έχει ένθετο απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δημοτικές, έτρεξα σπίτι μου γεμάτος χαρά προκειμένου να δω τι έχει να πει η Κεντρική επιτροπή για την σημαντική αυτή μάχη. Εγχείρισα την εφημερίδα με λεπτότητα και ταχύτητα και να! Το ένθετο βρισκόταν στα χέρια μου έτοιμο να το καταπιώ. Διάβασα γρήγορα γρήγορα τις πρώτες σελίδες και επιτέλους έφτασα στο θέμα των συνεργασιών που περίμενα με τόση λαχτάρα
Διαβάζω

Το ΚΚΕ θα επιδιώξει στα ψηφοδέλτιά του να εκφραστεί όσο γίνεται καλύτερα, η κοινή του δράση και η συνεργασία με ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΈΣ ΛΑΪΚΈΣ ΔΥΝΆΜΕΙΣ (σ.σ. η υπογράμμιση δικιά μας) που έχουν δοκιμαστεί θετικά στις γραμμές του κινήματος, στις εκλογικές αναμετρήσεις
Σε εκείνο το σημείο είναι ,σύντροφε, αναγνώστη, που σηκώνεσαι από την καρέκλα έχεις κολλήσει το πρόσωπό σου στην εφημερίδα και προσπαθείς να καταλάβεις εάν όντως εννοεί αυτό που διάβασες. Εάν όντως η ηγεσία του ΚΚΕ θα αφήσει τις σεχταριστικές λογικές, θα επιδείξει κάποια τακτική ευελιξία, θα ανοίξει την πόρτα σε ενδεχόμενες συνεργασίες που μπορεί να δημιουργήσουν μία κινητικότητα στην αριστερά και ευρύτερα στην κοινωνία (Μπουτάρης, ΔΗΚΚΙ κτλ).
Η προσευχή που είχες κάνει όμως το βράδυ δεν έπιασε. Οι συζητήσεις που έκανες με την πρωτοετή Κνίτισσα της σχολής σου που φάνηκε να πείστηκε δεν έφτασαν ακόμα στην ηγεσία για να αλλάξει η γραμμή και έτσι...

το μάτι σου, λίγο πιο κάτω πέφτει στο
"Από την στιγμή που ο νέος θεσμός έχει άμεση σχέση με την οικονομία, την κοινωνική πολιτική, την καθημερινή ζωή του εργαζόμενου και το μέλλον του, ισχύει και στις τοπικές εκλογές η γραμμή κοινής δράσης και συνεργασίας που ισχύει στο πολιτικό επίπεδο και στους κοινωνικούς αγώνες" (ΑΚΕΛ ΚΚΚίνας, Κανέλη κτλ). Οι οργανώσεις του κόμματος πρέπει να βγουν δυνατές στην μάχη των τοπικών περιφερειακών εκλογών και για αυτό πρέπει από αύριο να βρίσκονται σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο και φοιτητικό αμφιθέατρο επιδιώκοντας την στήριξη και την συνεργασία στις τοπικές περιφερειακές εκλογές,έχοντας ως βασικό άξονα της πολιτικής δουλειάς, ένα από τα παρακάτω ενωτικά συνθήματα.

"Άι σιχτίρ" (Παλιό και καλό, προσεγγίσιμο από την μέση λαική οικογένεια, καθώς και κατανοητό και από τους μετανάστες)
"Το 89 κάναμε τα πάντα για την κάθαρση,σήμερα κάνουμε τα πάντα για την διχοτόμηση"

"Σκατά σε όλους τους"
"ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΟΠΛΑ ΔΣΕ Να ποιό είναι το ΚΚΕ"
"Τίσται ρε? ΚΚεεεεεε"

Και για όσους δεν το κατάλαβαν τελείως
"Στα ψηφοδέλτια θα μετέχουν μέλη, φίλοι και συνεργαζόμενοι που μπορούν να ανταποκριθούν στην συνθετότητα της εκλογικής μάχης και στα αυριανά καθήκοντα μετά την εκλογή τους".

Λίγο πιο πάνω διαβάσαμε ότι, "Το ΚΚΕ δηλώνει ότι δεν αρκεί η συμφωνία στις διακηρύξεις. Απαιτείται εγγύηση ότι οι εκλεγμένοι θα σταθούν ψηλά και θα αντισταθούν σε όλη την διάρκεια της θητείας τους. Θα έχουν την δύναμη να σταθούν απέναντι και εναντίον στον πολυπλόκαμο μηχανισμό πίεσης , εξαγοράς και ενσωμάτωσης που θα αναπαραχθεί τοπικά"


Στο εν λόγω χωρίο δεν ξέρω αν εσύ αγαπητέ αναγνώστη σκέφτηκες κάποιον άλλο δήμαρχο η νομάρχη που είχε το σθένος, εμένα όμως το εκοφίτικο μυαλό μου πήγε στον Δήμαρχο Ελληνικού που κάνει απεργία πείνας για 39 ημέρες και πραγματικά τα έχει βάλει για τα καλά με τα οικονομικά συμφέροντα ζητώντας να μην ιδιωτικοποιηθεί η παραλία να μην εφαρμοσθεί ο Καλλικράτης κτλ κτλ.
Καλό λοιπόν θα ήταν μέχρι να δούμε και κάποιον "κόκκινο δήμαρχο" να κάνει απεργία πείνας, Στις στήλες του Ριζοσπάστη να διαβάσουμε και κάποιο νέο για το Ελληνικό και τον Χρήστο Κορτζίδη και να μην θάβει το θέμα ακριβώς όπως έθαψε την συνεργασία ΑΚΕΛ-Ισραήλ σχετικά με τον εμποδισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα, ή την συνάντηση του συντρόφου Χριστόφια με τον Πάππα, ή τον αγώνα του Ντίνου Παλαιστίδη ,ή ,ή ή....

ΥΓ Για όσους ενδιαφέρονται και δεν μπορούν να βρουν νέα, αυτή είναι η ιστοσελίδα του Δήμου Ελληνικού.


ΥΓ2 Μπορεί για την επίσκεψη του Πάππα να μην μίλησαν αλλά μπορούν άνετα να αφιερώσουν χώρο για να υπερασπιστούν τον σύντροφο...Δεν ξέρω σε τι αναφέρεται αλλά είναι πραγματικά αστείο.

3 σχόλια:

  1. egw protimw dhmarxo pou na mporei na organwnei kai na empisteuetai tis mazes apo to na kanei aktivismous..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To δίπολο που βάζεις μου φαίνεται κάπως πλαστό.
    Δεν είμαι αρμόδιος και δεν τόχω ψάξει να κρίνω τον Κορτζίδη αλλά κατά πως φαίνεται (βλ πρώτη είδηση στο σάιτ του Δήμου) είναι σε θέση και να οργανώσει και να εμπιστευτεί. Επίσης επειδή δεν αρκεί μόνο αυτό, φαίνεται πως μπορεί να τραβήξει με την πρωτοπόρα στάση του τα βλέμματα πάνω στο πρόβλημα.
    http://www.dsel.gr/article.php?cat=2 Μόλις είδα τι ακριβώς παίζει με τον Κορτζίδη και γιατί το ΚΚΕ ενώ αρχικά έχει άρθρα για τον Κορτζίδη και τους "ακτιβισμούς" του, ξαφνικά χάνονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.epikoinonia-arg.gr/html/content/view/16392/101/lang,el/

    Χωρίς σχόλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

το σχόλιό σας θα ελεγχθεί από συντονιστικό γ.σ (γραφειοκρατικών συνελεύσεων). Όπερ σημαίνει ότι θα είναι αιρετό κι ανακλητό ανά πάσα στιγμή και θα πρέπει να λογοδοτεί στο συγγραφέα, τους αναγνώστες του και σε τελική μόνο ανάλυση στο διαχειριστή του ιστολογίου...