Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

23 Δεκεμβρίου 2009

Τώρα που έφτασε το τέλος της συνδικαλιστικής σαιζόν θα κυκλοφορήσω απομνημονεύματα από τον δεύτερο χρόνο στα εαακ.
Συνέβη πριν 6 μήνες.Ήταν μία εποχή όμορφη ,ρομαντική, λίγο πριν τα χριστούγεννα όπου τα προβλήματά μας ήταν λυμένα, τα αρχικά ΔΝΤ ήταν άγνωστα στον μέσο Έλληνα και είχαμε ακόμα λαικοδημοκρατική "κυβέρνηση Αθήνας και όχι Βρυξελλών" (κατά την ΚΟΕ). Στην σχολή ήμουν μόνος στο σχήμα (εν συνεχεία τριπλασιαστήκαμε) και στα πηγαδάκια με τους εαακίτες συζητούσαμε ακόμα για την καταστολή στις 6 Δεκέμβρη. Τότε ήταν λοιπόν που διαδραματίστηκε το παρακάτω περισταστικό το οποίο έρχομαι να σας παρουσιάσω.



Πολύ καλές κριτικές απέσπασε η σημερινή παράσταση του Αναστάσιου Μάνθου η κατά κόσμον “Πρύτανη” ΄ όπως είναι και το καλλιτεχνικό του.
Έτσι λοιπόν ο φέρελπις ηθοποιός-επιχειρηματίας ανέβασε τις μετοχές του ακόμα περισσότερο καθώς πρόσθεσε άλλη μία πολύ καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του. Έτσι μετά το “καρδιακό σοκ”, το “φονικό αυγό” και φυσικά το πρόσφατο “καρδιακό σοκ 2” που έπεισε με την υποκριτική του ακόμα και παρατάξεις φιλικές προς το κίνημα (ΔΑ(Σ)Π, ΠΚΣ) οι οποίες στις συνελεύσεις βγήκαν με δριμύ κατηγορώ κατά των ΕΑΑΚ για τις σωματικές ζημιές που έχουν προκαλέσει τον πρύτανη.
Ήταν 9 το πρωί και δειλά δειλά άρχισαμε να μαζευόμαστε προκειμένου να πραγματοποιήσουμε την παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην ενδεχόμενη συζήτηση περί άρσης ασύλου. Δεν καταφέραμε να μαζευτούμε πολλοί, καθώς η πρυτανεία για προφανείς λόγους τοποθέτησε την παράσταση 23 του μηνός όταν δλδ όλοι οι φοιτητές λείπουν στους τόπους τους.
Ο Πρύτανης έκανε μία εισήγηση όπου ούτε λίγο ούτε πολύ άνοιγε τους ασκούς του αιόλου (με διακριτικό τρόπο) , μιλούσε για αλλαγή του καταστατικού σχετικά με το άσυλο και ουσιαστικά για ακόμα πιο εύκολη πρόσβαση της εξουσίας στο πανεπιστήμιο.
Εν συνεχεία μίλησε ο Ράσσελ Κρόου της ΑΡΑΝ ο οποίος έκανε μία πολύ καλή τοποθέτηση, συνέδεσε διαλεκτικά το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον και απευθυνόμενος στα μέλη της συγκλήτου περιληπτικά είπε τα εξής
Πολλοί από εσάς ήταν στο Πολυτεχνείο και έζησαν την άρση του ασύλου από την εξουσία που ήθελε να σταματήσει τους αγώνες του τότε. Σήμερα ζήσαμε εμείς την άρση του ασύλου και τον πόλεμο ενάντια στους αγώνες μας. Και τότε και τώρα δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Οι ίδιες δικαιολογίες χρησιμοποιούνται από την εξουσία μόνο που σήμερα αυτή φοράει άλλο προσωπείο".
Εκείνη την στιγμή σηκώθηκε μία κυρία με τα ένσημα του Πολυτεχνείου στο πέτο και απάντησε με ένα ύφος προοδευτικού γραφειοκράτη. “Ναι, έχετε δίκιο, τότε οι αστυνομικοί υπεράσπιζαν την χούντα και σήμερα υπερασπίζουν την..(περιμένω να ακούσω τι!!) δημοκρατία μας... Εμείς σας αφήσαμε να μιλήσετε, παρακαλούμε τώρα να φύγετε προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία
Ο σύντροφος προσπάθησε να συνεχίσει την τοποθέτησή του παρά τις διακοπές και να δώσει στην σύγκλητο να καταλάβει ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε να ανοίξει το θέμα του ασύλου, με τον Μάνθο να φωνάζει μέσω του μικροφώνου”Εμείς δώσαμε απλά την συγκατάθεσή μας να διωχθούν οι κουκουλοφόροι που έπρατταν εκείνη την στιγμή την πραγματική άρση του ασύλου, άλλωστε δεν έγινε και κάτι τρομερό” και συνέχισε “αυτό που κάνετε είναι η πραγματική άρση ασύλου, αυτήν την στιγμή κάνετε κακούργημα”
Σαν από τραγική ειρωνία δίπλα μου καθόταν εκείνη την στιγμή ο σνύτροφος που είχε φάει δακρυγόνο δίπλα από το μάτι στις 17 Νοέμβρη και για 1 εκατοστό δεν τυφλώθηκε, αλλά.... “δεν έγινε και κάτι τρομερό
Στην συνέχεια ο Μάνθος και η παρέα του έκαναν ένα διάλειμμα όπου τσιμπολόγησαν τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα που υπήρχαν εκεί για την σύγκλητο η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το σημείο τα εαακ συνεργάστηκαν αθόρυβα και μεθοδικά προκειμένου σε 5 λεπτά να μην υπάρχουν άλλα φαγώσιμα.
Το καλύτερο όμως σε κάθε σύγκλητο είναι τα πηγαδάκια με τους προοδευτικούς γραφειοκράτες που σου δίνουν την εντύπωση ότι έρχονται από μία κοινωνία όπου η τεχνοκρατία έχει καταργήσει της τάξεις. Εν πολλοίς θυμίζουν ούφο από έναν πλανήτη αταξικό.
Το χάιλαιτ του ημιχρόνου θεωρώ πως ήταν όμως μακράν, η αντιπαράθεση του Μάνθου με μία συντρόφισα. Η οποία για κάποιον λόγο τον αποκάλεσε φασίστα. (Νομίζω επειδή δεν την άφηνε να μιλήσει_
-Εάν εγώ είμαι φασίστας εσύ είσαι φασίστρια, ερυθρο-φασίστρια
-Τι λες ρε μαλάκα? του απαντάει πάντα ετοιμόλογη η συντρόφισα.

Στα καλύτερα συγκαταλέγεται σίγουρα και ένας μπαρμπαδελάκος μέλος της συγκλήτου που μας πρότεινε να κάνουμε κάποια έγγραφη αίτηση για να καταδικαστεί η άρση ασύλου που συνέβη στις 17 Νοέμβρη.
Τελικά το θέμα δεν συζητήθηκε και αποφεύχθηκε ακόμα ένα πλήγμα στο άσυλο.
Φεύγοντας συνειδητοποιήσαμε όλοι, πως είχαμε στα χέρια μας χαρτιά της ΠΚΣ. Αυτό το μυστηριώδες γεγονός εξηγείται από το ότι ενόσω εμείς βριζόμασταν με τις πρυτανικές αρχές, μία κνίτισσα έκανε αθόρυβα την εμφάνισή της, άφησε μία φωτοτυπία σε όποιον παρευρισκόταν στην σύγκλητο και στην συνέχεια αποχώρησε εξίσου διακριτικά.

Αυτό θα πει μαχητική προάσπιση του ασύλου

11 σχόλια:

  1. Ποιός είναι αυτός ο Ράσελ Κρόου που έκανε και τοποθέτηση?
    Όταν πηγαίναμε εμείς στη πρυτανεία δεν έκανε κανείς τοποθέτηση. Πόσο μάλλον αρανίτης.
    Φωνάζαμε συνεχώς συνθήματα. Δεν υπήρχε κανένας διάλογος (εκτός απο τα εκατέρωθεν αστειάκια ή βρισίδια) και σε κάποια στιγμή ο Αντωνόπουλος απλά αποχωρούσε -και μαζί του και όλοι οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι.

    o tempora!
    o mores!


    κομμάντο καλοκαιρινής εντροπίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασικα η συντροφισσα σου επρεπε να τον πει κατευθειαν "μαλακα" για να του κοψει τον αερα και να μην εχει μετα επιχειρηματα. Τι θα την ελεγε ο Μανθος, "μαλακω"? Ή "ερυθρομαλακω"?

    Θελω να συγχαρω τα εαακ για την πανεξυπνη τακτικη τους να μην αφησουν φαγωσιμα για τη μπουρζουαζια και να ακυρωσουν ετσι εμπρακτα την ουσια τετοιων εκδηλωσεων (ειναι γνωστο τοις πασι οτι ο μονος λογος για να πας σε τετοιου ειδους μαζωξεις ειναι ο μπουφες).

    Μεγαλο respsect στη συντροφισσα κνιτισσα που με κινησεις stealth ηρθε, ειδε, σας μοιρασε το υλικο και εξαφανιστηκε χωρις να την παρει κανεις χαμπαρι. Ασε που παιζει να ηταν και η μονη σε κεινη την αιθουσα που καταλαβαινε οτι το θεμα του ασυλου δεν αναδεικνυεται, λυνεται ή ακυρωνεται με τετοιους διακοσμητικους "διαλογους".

    Απομνημονευματα μπορεις να περιμενεις και να γραψεις ενα χρονο μετα, που θα εχεις παρει και πτυχιο. Γκριζαρε και το μαλλι, παρε υφος χιλιων καρδιναλλιων και γραψε μας επιτελους και την ιστορια με τους εφτα πασπιτες που δεν εσκυβαν με τιποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μην ακους το κομμαντο εξωραϊζει το παρελθον για να αντεξει το παρον.
    πολυ μου αρεσε το επιμυθιο-συμπερασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πω πω δεν μπορώ άλλο κνίτες.

    Δεν ξέρω και εάν έχει νόημα να απαντήσω πολιτικά

    Μικρό μου φάντασμα σκέφτεσαι λες και πιστεύεις ότι όλοι εμείς που ήμασταν εκεί θεωρούμε ότι
    Η δυναμική αντιπαράθεση και τα κωλύματα που βάζεις στο να πάρουν αποφάσεις, δεν αποτελεί μία απαραίτητη συμπλήρωση της προηγούμενης δουλειάς που μπορεί να έχει γίνει στην κοινωνία, αλλά την μοναδική μας δράση και λύση.
    Κάπως έτσι τα σκέφτεσαι μου φαίνεται...

    Εάν είναι έτσι, συνεχίστε με τις φωτοτυπίες και προασπίστε το άσυλο βάζοντας υποψήφιους πρυτάνεις (ενώ πέρυσι καλούσατε σε αποχή). Και προς θεού στην 17 Νοέμβρη μην προασπίσετε το άσυλο από μπάτσους και μπαχαλάκια όπως κάναμε εμείς πέρυσι... αλλά μετά το τέλος της πορείας να πάτε και φέτος για επαναστατικά τσιπουράκια.

    Συντροφικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρωτον ειναι πολυ κακο να υπαρχουν δυο μετρα και δυο σταθμα οσον αφορα το χιουμορ. Καταλαβαινομαστε πιστευω. Δεν χρειαζονται περσοτερα.

    Δευτερον, στο κειμενο σου γραφεις "Τελικά το θέμα δεν συζητήθηκε και αποφεύχθηκε ακόμα ένα πλήγμα στο άσυλο." Μαλλον εσυ σκεφτεσαι με τον τροπο τον οποιο προσαπτεις σε μενα.

    Οσο για τους υποψηφιους πρυτανεις, εδω φανταζομαι δεν ισχυουν τσιτατα του Λενιν οτι παρεμβαινουμε μεχρι και στις αντικαπνιστικες λεσχες, ετσι? Ή για τη συγκυρια και πως την εκμεταλλευομαστε.

    Τα επαναστατικα τσιπουρακια ειναι τρολλαρισμα σου στο ιδιο σου το μπλογκ κι επειδη το μπλογκ σου πραγματικα το σεβομαι, δεν τα σχολιαζω.

    Στην αρχη ειχες διλημμα αν θα απαντουσες πολιτικα ή οχι. Τελικα εκανες το δευτερο κι εγω ακολουθησα εν μερει ειναι η αληθεια.

    Πιο συντροφικα απο οσο ισως (ισως λεω) νομιζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στον αγώνα σύντροφοι και στη μάσα χωριστά.
    Η αρνητική διαλεκτική των εαακ φέρνει όμως τα πάνω-κάτω.
    Ο τρίτος χρόνος θα 'ναι ο τελικός. Αλλά αν σου πέσουν τα μαλλιά πώς θα τα γκριζάρεις; Σώσε τουλάχιστον τους κροτάφους.

    Ωραίο τάπωμα, κάσπερ.
    Αν ρίξει κι άλλο το επίπεδο μπορούμε να συνεχίσουμε τα απομνημονεύματα με εκλογές προέδρου στη σχολή, το γρόλλιο και τα πενήντα τηλέφωνα μέχρι να βρει γραμμή. Τελικά πέταξε ένα κομμάτι στο σκύλο να ξεγελάσει την πείνα του κι έβαλε την πίτα στο ψυγείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. First of all. Εγώ σου το πρόσαψα ότι είσαι (είστε) έτοιμοι να μας το προσάψετε αδυνατόντας όμως να δείτε τις αντιφάσεις και τις διαλεκτικές συγκρούσεις που διεξάγονται μέσα στα εαακ. Με λίγα λόγια ότι βγάζετε ένα συμπέρασμα που τις πιο πολλές φορές στηρίζεται μόνο στην επιφανειακή ανάλυση της κατάστασης. Με αυτόν τον τρόπο όμως υγιής πολεμική δεν γίνεται.

    Δεν φταίτε εσείς όμως, είναι λογικό όταν ως ΚΝΕ βλέπεις κάτι από μακριά δλδ το κίνημα τις συνιστώσες, τις τάσεις και τις αντιφάσεις του, να αδυνατείς να δεις την διαπάλη που διεξάγεται μέσα σε αυτό και προφανώς να αδυνατείς και να φοβάσαι να συμμετάσχεις ως χώρος, συμβάλοντας έτσι στην διαιώνιση της σημερινής κατάστασης.
    Το τσιτάτο με τα marlboro του Λέννιν φρονω πως κολλάει κάπου εδώ.

    Και επειδή πιάνεσαι από το "Τελικά το θέμα δεν συζητήθηκε και αποφεύχθηκε ακόμα ένα πλήγμα στο άσυλο". Διαφωνείς? Μήπως διαφωνείς και με τις συγκλήτους που έσπαγε η ΠΚΣ καμια 10αριά χρόνια πριν? Δεν μπορεί κάτω από προυποθέσεις να αποτελέσει άλλο ένα όπλο την φαρέτρα σου δλδ?

    Απολίθωμα, καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται. Περιμένω κείμενο στο Γκράνμα για τα απομνημονεύματά μου σχετικά με τις εκλογές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΤΣΑΝΤΙΖΩ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ! ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΕ ΤΑΠΩΝΩ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ! Και δεν θα απαντησω εδω σε αυτα που λες, πρωτον γιατι ξερεις οτι χεστηκα αν εχω τον τελευταιο λογο ή οχι και δευτερον και κυριοτερον, γιατι απο κοντα οι συζητησεις μας ειναι πολυ πιο ενδιαφερουσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε κοντόχοντρε επιφανειακή κριτική ξέρω γω είναι να τους λες πασόκους και παιδιά του μπόμπολα. Όχι αυτά που σου λέει ο κάσπερ.

    Κι ύστερα το ρίχνουμε στη φιλοσοφία. Στέκεις μακριά κι αδυνατείς να δεις τις αντιφάσεις. Όποιος μένει μακριά παίρνει έτοιμα αυτά περί πασόκων. Εγώ αν ήμουν καθοδήγηση θα έστελνα κόσμο να δει από κοντά τι παίζει. Καλύτερο ατσάλωμα δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εγώ αν ήμουν καθοδήγηση θα σε είχα διαγράψει με τέτοιες ιδέες που κατεβάζεις! Μέχρι και στον Χόλογουεη θα τους έστελνες να δουν τι παίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

το σχόλιό σας θα ελεγχθεί από συντονιστικό γ.σ (γραφειοκρατικών συνελεύσεων). Όπερ σημαίνει ότι θα είναι αιρετό κι ανακλητό ανά πάσα στιγμή και θα πρέπει να λογοδοτεί στο συγγραφέα, τους αναγνώστες του και σε τελική μόνο ανάλυση στο διαχειριστή του ιστολογίου...