Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Η ώρα της γης..

"Όσο υπάρχει αρκετό νερό για να τροφοδοτηθούν όλα τα σπίτια και δεν υπάρχει ο φόβος της έλλειψης, καμία εταιρία δεν σκέφτεται να ελέγξει την χρήση που κάνει στο νερό η κάθε οικογένεια. Πάρτε όσο θέλετε! Κατά τις μεγάλες ζέστες όταν υπάρχιε κίνδυνος έλλειψης, οι υδροδοτικές εφημερίδες ξέρουν πως αρκεί μία απλή ανακοίνωση στις εφημερίδες για να περιορίσουν οι πολίτες την κατανάλωση του νερού και να σταματήσουν την σπατάλη."

Ενόψει της μεγάλης αυτής στιγμής για την ταξική πάλη είπα να παραθέσω ένα απόσπασμα από την "κατάκτηση του ψωμιού" , του Πέτρου Κροπότκιν.

1 σχόλιο:

  1. Το γράφω στα σχόλια να μην προκαταλάβω κανέναν. Απλά μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον το εν λόγω χωρίο καθώς οι προεκτάσεις αυτών που λέει ο Πέτρος, προσπίπτουν σε απίστευτες αντιφάσεις. Είναι μία πολύ όμορφη επιφανειακή προσέγγιση των πραγμάτων που βλέπουμε στην καθημερινή μας ζωή να γεννιέται και αυθόρμητα από πολύ κόσμο.

    Από την άλλη έχουμε στην ίδια εποχή θεωρητικούς που έφαγαν την ζωή τους στα βιβλία και μας εφοδίασαν με ισχυρότατα εργαλεία για να κατανοήσουμε και να αλλάξουμε τον κόσμο, και όμως ο συμπαθής πρίγκιπας τους αποκαλεί γραφειοκράτες και θεωρεί πως αυτοί οι γραφειοκράτες είναι και ένας παράγοντας λόγω του οποίου μπορεί να ηττηθεί μια επανάσταση. Ποιός ασχολείται με θεωρίες και αντιφάσεις τώρα, με την καλή μας την καρδιά θα χτίσουμε την άλλη κοινωνία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

το σχόλιό σας θα ελεγχθεί από συντονιστικό γ.σ (γραφειοκρατικών συνελεύσεων). Όπερ σημαίνει ότι θα είναι αιρετό κι ανακλητό ανά πάσα στιγμή και θα πρέπει να λογοδοτεί στο συγγραφέα, τους αναγνώστες του και σε τελική μόνο ανάλυση στο διαχειριστή του ιστολογίου...